wtorek, 21 października 2014
Bananowa owsianka.
Aby wykonać tak pyszne, pożywne i zdrowe śniadanie, potrzebujesz :
- 1 banana,
- trochę mleka,
- trochę płatków owsianych,
- owoce do posypania z wierzchu.
Pół banana rozgniatamy na dnie garnka i chwile smażymy. Zalewamy mlekiem, tak aby zakryć banana. Chwile gotujemy i wsypujemy płatki owsiane. W zależności czy lubi gęstą owsiankę czy bardziej lejącą, tyle płatków dodajemy. Przekładamy do miseczki, posypujemy owocami. Może to być druga połowa banana z jakimiś innymi owocami, jak na pierwszym zdjęciu lub zupełnie inny owoc, na przykład kokos.
Smacznego! ;)
Przypominam o możliwości polubienia strony bloga na Facebook'u ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz