Etykiety

wtorek, 13 stycznia 2015

Chlebek kukurydziany odsłona 2.

Składniki :
- 250 ml maślanki,
- 2 jajka,
- 60g roztopionego masła,
- 200g mąki kukurydzianej,
- 150g mąki pszennej,
- 1/2 łyżeczki sody,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka curry,
- 1 łyżeczka chilli,
- kminek do posypania.

Najpierw łączymy płynne składniki, później sypkie. Gotowe ciasto wlewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180*C.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Czy chlebek jest bardzo suchy? Kiedyś piekłam jeden kukurydziany ale przepis był tragiczny i szukam czegoś sprawdzonego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobry, polecam przepis, nie jest za suchy, brak mu nawet z 5 minut do takiej typowej skórki pozdrawiam

      Usuń
    2. Dzięki, w takim razie muszę spróbować. Również pozdrawiam ;)

      Usuń