Składniki :
- 1 jajko,
- mleko (około szklanki),
- woda (około szklanki),
- mąka kukurydziana (około 2 szklanek),
- sól (1 łyżka),
- brokuł ugotowany na parze,
- papryka żółta,
- papryka czerwona,
- 2 małe pomidory,
- 2 małe cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- ser feta (pół opakowania),
- sól, pieprz, bazylia otarta, czosnek w proszku.
Przygotowanie :
Z jajka, mleka, wody, mąki i soli przygotowujemy ciastko tak jak naleśnikowe, będzie nieco gęstsze. W razie gdyby proporcje się nie zgadzały należy dolać wody lub dosypać mąki. Z tak powstałego ciasta smażymy placki.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę wrzucamy do miski, pomijając czosnek i cebule.
Cebule szklimy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec dodając czosnek. Dodajemy do reszty warzyw w misce.
Ser feta kruszymy w palcach prosto do warzyw i mieszamy.
Doprawiamy podanymi warzywami lub wedle uznania.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz